Upprustning 2013

Ny skidlift, nya snökanoner och ny belysning!

Artikel i Torsby Nu nr 3, 5 november 2012

Nu tar vi sats inför vintersäsongen 2012/2013. Till årets säsong finns en ny lift, fem fasta snökanoner och belysning. Anläggningen kommer att drivas av föreningen Hovfjället Ski & Board Klubb och vara öppen för allmänheten. Anläggningen kommer att drivas helt ideellt där föreningsmedlemmar kommer att sköta liften.

Valbergsbacken lockade mängder med slalomåkande ungdomar på 1970- och 1980-talen, många generationer har åkt skidor där som barn och på den tiden var det full fart i Valbergsbacken. Här arrangerades bland annat en av Värmlands populäraste tävlingar och nu satsar vi på att få samma fart i backen igen.

Valbergsbacken ligger centralt i Torsby och är en perfekt familjebacke det är unikt att ha en slalombacke på gångavstånd detta gör att barn och ungdomar har nära till att åka skidor utan att det kostar stora pengar.

Även nystartade skicross-gymnasiet på Stjerneskolan kommer att förlägga träning i  backen. Under september månad hade vi ett upptaktsmöte där vi smidde planer inför vintern gällande öppettider m.m. Nu tar vi sats och laddar för en härlig vintersäsong i Valbergsbacken!
KICKI VELANDER
fritidschef

Foto: Elisabet Olsson