Liftkort

Medlemskort

Alla som åker i backen måsta vara medlemmar i föreningen. Detta är för att alla försäkringar ska gälla. Medlemskort kostar 100 kr.

Liftkort priser 2023/2024

  • Dagkort 100 kr. Detta inkluderar stödmedlemskap. Inget annat medlemskap krävs
  • Säsongkort 800 kr (100 kr medlemsskap + 700 kr liftkort)
  • Säsongskort med arbetsinsats 300 kr*(100 kr medlemsskap + 200 kr liftkort).

* För att få köpa Medlems-årskort krävs en ideell insats av myndig person, minst 3 tim per kort. Personen sätter upp sig på lista vid försäljningstillfället (namn + tel.nr). Ett pass i liften = 3 timmar. Dessutom krävs en liftskötarutbildning som vi erbjuder vid vissa försäljningstillfällen. Säsongskort med arbetsinsats säljs endast i sällskap med vuxen. Se sidan Liftskötare för lediga tider.

OBS! Hjälmtvång upp till 15 år. Backen är stängd vid kallare än –15 C

Anmäl dig som liftskötare

Backen drivs ideellt och för att vi ska kunna ha öppet backen behövs frivilliga ”liftskötare”. Ett arbetspass för liftskötare är 3 timmar. Se vilka dagar vi behöver hjälp i vår kalender här »

Utbildning i liftskötsel krävs och kommer att erbjudas av klubben. Bl.a.snabbinstruktioner innan pass, och skriftliga instruktioner i klubbhuset.

Driften sköts ideellt av Torsby Slalomklubb

Vi är en liten klubb som har haft en begränsad verksamhet de senaste säsongerna. Det finns ett stort intresse för utförsåkning i Torsby, och nu när Valbergsbacken blivit så fin hoppas vi det blir full fart i klubben igen.

Vi kommer att vara helt beroende av frivilliga krafter för att det ska vara möjligt att åka alpint på hemmaplan. Som liftskötare ser man till att liften är igång och säljer liftkort (=medlemskort). Ni som var unga på 70- och 80-talen har säkert barn som ni vill ge samma fantastiska möjlighet till alpinåkning som ni själva upplevt. Med gemensamma krafter kan vi ge barnen och ungdomarna en fantastisk vinter i Valbergsbacken!

Kontakta oss gärna: David Skilberg, ordförande, telefon 0703-91 30 88