Liftkort

Liftkort priser 2018

  • Dagkort 50 kr
  • Veckokort 200 kr
  • Säsongkort 700 kr
  • Medlems-årskort 200 kr från 7 år*, upp till 7 år 100 kr.

* För att få köpa Medlems-årskort krävs en ideell insats av myndig person, minst 3 tim per kort. Personen sätter upp sig på lista vid försäljningstillfället (namn + tel.nr). Ett pass i liften = 3 timmar. Dessutom krävs en liftskötarutbildning som vi erbjuder vid vissa försäljningstillfällen. Medlems-årskort säljs endast i sällskap med vuxen. Se sidan Liftskötare för lediga tider.

OBS Hjälmtvång upp till 15 år. Backen är stängd vid kallare än –15 C

Medlemskort

Medlemskort ingår i våra säsongskort. Skriver man upp sig för ett pass i liften kostar medlemskort och säsongskort endast 200 kr (100 kr upp till 7 år). Ett medlemskort ingår även i våra säsongskort utan arbetsinsats och kostar då 700 kr.
Dessa kort ger fri tillgång till åkning hela säsongen under backens öppethållande.
Enbart medlemskort kostar 100 kr/person. Vi har inga familjekort eller kort för stödmedlemmar.

Anmäl dig som liftskötare

Backen drivs ideellt och för att vi ska kunna ha öppet backen behövs frivilliga ”liftskötare”. Ett arbetspass för liftskötare är 3 timmar. Se vilka dagar vi behöver hjälp i vår kalender här »

Utbildning i liftskötsel krävs och kommer att erbjudas av klubben. Bl.a.snabbinstruktioner innan pass, och skriftliga instruktioner i klubbhuset.

Driften sköts ideellt av Hovfjället Ski & Board klubb

Vi är en liten klubb som har haft en begränsad verksamhet de senaste säsongerna. Det finns ett stort intresse för utförsåkning i Torsby, och nu när Valbergsbacken blivit så fin hoppas vi det blir full fart i klubben igen.

Vi kommer att vara helt beroende av frivilliga krafter för att det ska vara möjligt att åka alpint på hemmaplan. Som liftskötare ser man till att liften är igång och säljer liftkort (=medlemskort). Ni som var unga på 70- och 80-talen har säkert barn som ni vill ge samma fantastiska möjlighet till alpinåkning som ni själva upplevt. Med gemensamma krafter kan vi ge barnen och ungdomarna en fantastisk vinter i Valbergsbacken!

Kontakta oss gärna: Örjan Classon, ordförande, telefon 0709-84 27 13